Prijzen

Omdat we tevredenheid, zorgvuldigheid maar bovenal verkeersveiligheid hoog in het vaandel hebben staan is de opleiding afgestemd op ieders persoonlijke situatie en mogelijkheden. Om die reden bieden wij geen lespakketten aan. Niemand is immers "standaard". Een lespakket is niets meer of minder dan een optelsom van de verschillende onderdelen van een rijopleiding. Ik kan helaas niet aan de stem, uiterlijk of andere aspecten zien of horen, over welke capaciteiten de leerling wel of niet beschikt. Ook niet na een enkele intake les. Dus het samenstellen van een pakket is gebaseerd op “aannames”. En omdat de opleider ook een commercieel belang heeft speelt hij altijd op zekerheid. De werkwijze binnen onze rijschool is, dat iedere les die iemand nodig heeft gegeven wordt, en dat de leerling iedere les betaalt. Dat is eerlijk voor beide partijen.

Wanneer ouders voor hun kinderen kinderopvang, basisschoolopleiding en later voortgezet onderwijs zoeken, worden alle mogelijkheden benut om tot een verantwoorde en op het kind toegespitste keuze te komen. Ook rijles behoort tot de categorie OPLEIDING en toch wordt hiervoor vaak als eerste gekeken naar de prijs. Dat is zeer opmerkelijk te noemen.

De lesprijs bedraagt momenteel € 50, -- per les van 50 minuten. We lessen in een Audi Q2 schakelauto en gebruiken hiervoor de RIS methode. RIS staat voor rijopleiding in stappen. Het slagingspercentage van kandidaten die volgens deze methode zijn opgeleid ligt landelijk meer dan 15% hoger dan via de standaard methode.
 
Dit is een eerlijke prijs voor een kwalitatief hoogstaande rijles. De manier van lesgeven is zo intensief dat tot 50 min. het opnamevermogen optimaal is. Tevens maakt het geen verschil uit of de les overdag dan wel in de avonduren plaatsvindt. Iedere leerling moet minimaal 2 keer in het donker hebben gereden. Ook onder winterse omstandigheden wordt les gegeven behalve bij ijzel.

Actuele slagingspercentages kun je zien op www.cbr.nl.  onder het tabblad " Vind een goede rijschool". Hierbij merk ik op dat het slagingspercentage niet de enig doorslaggevende factor is bij de keuze van een rijopleiding. Ervaringen van oud-leerlingen zijn vaak van groter belang. Er is geen betere reclame dan de mond-tot-mond reclame. Oud-leerlingen vertellen over hun ervaringen. Standaard vragen die de aspirant kandidaten stellen : de eerste keer geslaagd? en het aantal lessen? Maar in feite moet de vraag zijn:

Voel je je safe achter het stuur en vinden andere mensen het prettig om naast je te zitten.

We adviseren leerlingen om gevarieerd over de dagen en tijden van de week te lessen. Vaste tijdstippen zijn niet aan te raden, omdat ieder tijdstip van de dag/week een ander verkeersbeeld heeft.

Omdat wij volgens de RIS werken maakt een deeltoets 3 deel uit van dit traject.  Als je deze toets op het juiste moment inzet ( 75% van de opleiding) levert het een welkome bijdrage aan de totale rijopleiding op. Niet alleen omdat je dan al een keer kennis gemaakt hebt met het CBR, maar ook om alle raad en goed bedoelde adviezen die je van iedereen om je heen krijgt, naar het land der fabelen te verwijzen. Verder kun je een vrijstelling kunt binnen halen voor je bijzondere verrichtingen.

Voor de prijzen van deeltoets 3 en het praktijkexamen zijn wij ieder jaar opnieuw afhankelijk van de tarieven van het CBR. Als je telefonisch contact met ons opneemt kunnen we de actuele tarieven aangeven.


Handige linken

Theorie aanvragen
Theorie leren